Nordkapp_640x480

Nordkapp.

Nordkappfjellet er Europas nordligste punkt og et offentlig friluftsområde som det er gratis for alle å besøke.

 

North Cape Club

The Royal North Cape Club

Bli medlem i den eksklusive The Royal North Cape Club når du besøker Nordkapp! Klubben ble etablert i 1984 med formål å ta vare på historien og naturen rundt Nordkapp- opplevelsen, og utgjør i dag et felleskap for alle Nordkapp eventyrere. Medlemskap kan tegnes på Nordkapp, eller ved fremvisning av bevis for at du har vært på Nordkapp kan medlemskap kjøpes i turistinformasjonen i Honningsvåg eller direkte fra RNCC ved å sende en e-post til: post@rncc.no. Et medlemskap koster kr. 175,- og som medlem har du evig gratis inngang på Nordkapp! Her kan du lese mer om Nordkapp sin første turist! 

Knivskjelodden Magnus _640x640

Knivskjelodden (71 , 11' , 08'') - Det virkelig nordligste punktet i Europa!

Stien starter fra parkeringsplassen ved E69, ca 7 km før Nordkapp platået. Etter å ha fulgt stien merket med røde T'er i 8 km og gått i 2 ½ time, kommer man til Knivskjelodden. På disse breddegrader kan været skifte hurtig. Vind og tåke kan komme som en utakknemlig overraskelse selv på flotte solfylte dager. Legg derfor alltid en beskjed igjen i bilen med hvor og når du gikk på tur. Som et minne fra besøket på Europas aller nordligste punkt, kan du kjøpe en pins til kr. 35,- på Nordkapp Camping eller Intersport Honningsvåg. Inntektene går til det lokale turlaget for vedlikehold og tilrettelegging av turløyper på Magerøya. God tur!

Mer turinformasjon på https://nordkapp.dnt.no​

Evart_640x452

Kamøyvær: Galleriet - Østenfor solen

Det lille og hyggelige galleriet ligger i sentrum av fiskeværet Kamøyvær. Her finner du kunst, kunsthåndverk og bøker fra regionen. Eva Schmutterer, galleriets eier, arbeider som kunstner og forfatter i samme hus og presenterer gjerne utstillingen og verkstedet personlig. www.evart.no

Bilde 2

Fuglesafari fra Gjesvær

Gi deg selv en uforglemmelig naturopplevelse ved å oppleve det myldrende fuglelivet i fuglefjellet Gjesværstappan på nært hold. Turen går fra Gjesvær til naturreservatet 15 km vest for Nordkapp klippen. Det er ikke lov å gå i land på øyene, men fra båten kan man oppleve Finnmarks største koloni av lundefugler på nært hold. I tillegg vil du se blant annet skarv, havørn, alker, krykkjer og havsuler. Deretter går turen ut på fiskefeltet. Daglige avganger med den 65-fot "Havsula" fra Gjesvær Turistsenter.

Les mer på www.birdsafari.com

Heidiognissene_640x480

Nordkapp Jul og vinterhus

I Skarsvåg, som også er Verdens Nordligste Fiskevær, anbefaler vi deg å besøke Nordkapp Jul og Vinterhus. Her kan du oppleve ekte nordnorsk julestemning i hjemmekoselig atmosfære hele året. Huset kan tilby et stort utvalg håndlagde gaveartikler og julepynt. I tillegg til å oppleve norsk julestemning kan du nyte en kaffekopp med noe godt til. Heidi, som driver stedet, slår gjerne av en prat med de som stikker innom.  www.julehuset.no

Anita og krabben_640x480

Kongekrabbesafari og fisketur

Vil du bli med å fange kongekrabbe eller vil du prøve fiskelykken? Vi kan hjelpe deg å booke opplevelser for livet! Kom og spør oss i resepsjonen eller pr. e-post post@nordkappcamping.no

King Crab_640x531

Anbefalte spisesteder

Vi anbefaler at du smaker på våre lokale spesialiteter mens du er her. Vi har mange flotte spisesteder på Magerøya som vi anbefaler:

 

I Honningsvåg anbefaler vi disse spisestedene:

Arctic Sans - Har en allsidig meny med flere asiatisk inspirerte retter. Serverer også tradisjonelle retter med lokal sjømat. 

Corner Spiseri - Har en allsidig meny med spesialisering på Arktisk Meny hvor lokal sjømat, reinkjøtt og hvalkjøtt er viktige råvarer. Har også stor meny med pizza, salat og hamburgere. 

 

I Gjesvær anbefaler vi disse spisestedene:

Stappan Sjøprodukter - serverer lokale retter basert på lokale råvarer

Nordkapp Havpark - serverer lokale retter basert på lokale råvarer

 

I Skarsvåg anbefaler vi disse spisestedene:

Nordkapp Jul og Vinterhus - serverer tradisjonelle retter basert på lokale råvarer 

The North Cape Experience - serverer tradisjonelle og moderne retter basert på lokale råvarer

 

Northernmost 2018_640x961

Honningsvåg:

Where the world ends... There starts our life!

"Our Northernmost Life" er en unik forestilling fremført av lokale unge artister. Forestillingen har fått strålende  mottagelse og er rangert som nummer 1 på TripAdvisor i Nordkapp. Showet tar deg med på en rørende, morsom og autentisk reise gjennom livet med Nordpolen som nærmeste nabo. Bli med på en hjertevarm, engasjerende og morsom opplevelse!

Forestillingen gir deg et levende og underholdende innblikk i stedet og livet lengst mot nord. Du får oppleve fiskeri, samfunnsliv, samisk historie, krigen og evakueringen, kulturen, turismen, vær og vind. Alt fortalt gjennom sang, dans og fortellinger, fylt av humor og underholdning.

Forestillingen spilles på Perleporten Kulturhus, opprinnelig det gamle bedehuset i Honningsvåg, i dag et restaurert og levende kulturhus midt i sentrum av Honningsvåg. Kafé med servering, hjemmelagede kaker og byens beste vafler. Terrasse med fantastisk utsikt over indre havn. Alle rettigheter.

Manus/musikk: Øystein Skårset. Regi: Øystein Skårset/ Mikkel Gaup

Varighet: 40 min. Forestillingen spilles på engelsk. Inngang:200,-

Mer info og billetter:www.perleportenkulturhus.no